internet

Sådan vælger du den rigtige type internet og hastighed

Det er blevet nærmest umuligt at leve uden bredbånd  i hjemmet for både unge og gamle. Og ikke nok med, at vi skal have internet, så skal vi helst også have den hurtige af slagsen. Men hvor hurtig en hastighed har du egentlig brug for og hvilken type internet passer dig og familien bedst? Læs med og blev klogere på bredbånds-typer og hastighed.

Den kablede og den trådløse slags internet

Helt grundlæggende findes der to typer internet; den kablede og den trådløse slags. Den kablede slags findes i flere forskellige typer, som benytter enten kabel-tv-stikket, telefonstikket eller det lidt mere sjældne fibernet. Ens for alle disse er, at der skal føres et kabel ind i husstanden, som skal tilsluttes en router. Mobilt bredbånd kræver derimod ikke et kabel for at få forbindelse til internet via et mobilnetværk.

Fordele ved kablet bredbånd

Det kablede internet har to åbenlyse fordele. Først og fremmest får man her den hurtigste internetforbindelse, hvor man lige nu kan få helt op til 1.000 Mbit/s. Derudover er der ingen databegrænsning på kablet bredbånd. Store familier med et stort behov for meget hurtigt internet kan med fordel vælge dette bredbånd. Det kan være til for eksempel spilstreaming i 4K, hvor der stilles store krav til hastighed og forsinkelse. En ulempe ved dette bredbånd er, at det er bundet til husstanden og ofte også er dyrere end mobilt bredbånd.

Fordele ved mobilt bredbånd

Den trådløse slags internet har efterhånden fået flere navne; mobilt internet, mobilt bredbånd 4G bredbånd og endda bare “internet”. Det trådløse internet fungerer meget anderledes end kablet internet. Her benyttes der et mobilnetværk til at skabe forbindelse til internettet. Og det giver mobilt bredbånd nogle geniale fordele.

Først og fremmest er mobilt bredbånd let og hurtigt at komme i gang med. Man sætter et sim-kort i routeren, sætter stikket i stikkontakten og et øjeblik efter er der Wi-Fi til hele husstanden.

Eftersom mobilt bredbånd benytter mobilnetværket, så er det også transportabelt. Routeren kan tages med i sommerhuset, i kolonihavehuset, på ferien, i haven eller med på hjemmekontoret. Lige meget hvor man er, så er der adgang til internettet. Ikke nok med det, så er mobilt bredbånd også tit billigere. Man skal nemlig vælge mobilt bredbånd ud fra, hvor meget man bruger internettet. Er forbruget ikke stort, kan der vælges en mindre datapakke. Skal hele familien være på og skal man ikke bekymre sig om dataforbruget, så skal valget falde på fri data. Med de nyeste routere til mobilt bredbånd dækkes hele husstanden med Wi-Fi, hvor der samtidig plads til hele familiens enheder og smart home-produkter.

Selvom kablet bredbånd ofte er den hurtigere løsning, så skal man ikke kimse af mobilt bredbånd over 4G. Her kan der opnås hastigheder, som fuldt ud dækker hele familiens behov for streaming, browsing, spil og mere.

Mobilt bredbånd er perfekt til husstande med 1-3 personer og helst med små børn. Når man er en større familie med teenagebørn, der spiller og streamer i HD, er det måske ikke den rette løsning.

Mobilt bredbånd kan samtidig være en bedre løsning og alternativ til kablet bredbånd nogle steder i landet, hvor der er mange kilometer til den nærmeste central. I disse tilfælde kan mobilt bredbånd levere en bedre brugeroplevelse og hastighed

Ovenstående artikel er lavet med økonomisk støtte fra Skrevet i samarbejde med CBB Mobil. Indholdet er derfor ikke skrevet af Mobilkunden.dk

Der er lukket for kommentarer.