Strøm til indkøbspris – både til huse og elbiler 

(Annoncørbetalt indhold lavet i samarbejde med Barry) Barry var det første energiselskab, der tilbød ren spotpris på strøm. Altså strøm til rå indkøbspris uden en eneste øre ekstra til for eksempel gebyr eller fortjeneste. Det gjorde de i 2018. Det gjorde de for at skabe større bevidsthed hos forbrugerne om deres strømforbrug. Det handler om at give folk en anden tilgang til deres strømforbrug og det gør Barry via tech-fokuseret el-app.

Hvad er strøm til indkøbspris?

Når du får strøm til spotpris, vil prisen på kWh skifte time for time. Du kan derfor nemt skrue ned for din elregning, hvis du bruger du strømmen i de billigste timer og undgår de dyreste. For en gennemsnitlig husstand (4.000 kWh pr år) har Barry de sidste 12 måneder været 4% billigere end såkaldt ”kommerciel el”, som samler de 30 mest solgte elprodukter i Danmark (kilde: Forsyningstilsynet).

Indkøbsprisen på grøn strøm står Nord Pool Spot for at beregne. Nord Pool Spot er en nordisk elbørs, der vil øge gennemsigtigheden i elmarkedet og gøre det nemmere at vælge strøm fra vedvarende energi.

En gang dagligt, klokken 12, kommer de med prognoser ud for prisen for 1 kWh strøm for hver enkelt time i det kommende døgn. Prognoserne er udarbejdet på grundlag af oplysninger fra Energinet.dks egne modeller, og nabolandenes tilsvarende elnetansvarlige.

Prognoserne bruges så til at optimere strømmens forbrug. Tjenesten er etableret som følge af et ønske fra EU om øget gennemsigtighed i prisdannelsen på elmarkedet.

mobilkunden-Art03-V2

Husstande med elvarme eller elbil kan opnå de største besparelser

Det er specielt husstande med elvarme, der vil have glæde af den tankegang, som Barry har mht. strømforbrug, der vil have godt af at skifte til Barry. Husstande med elvarme vil få bedre overblik, kontrol og ikke mindst besparelser.

Er du i tvivl om, hvorvidt husstandens opvarmningsform er er elbaseret, så kan du undersøge det på din BBR-meddelelse. Det skal nemlig fremgå af boligens BBR-meddelelse, hvis opvarmningsformen er elbaseret.

Hvis du har elbaseret opvarmning og det ikke fremgår af din BBR-meddelelse, at du har elvarme som primær opvarmningskilde, skal du ringe og få dette ændret hos din kommune. Gør du det, kan du nemlig også få nedslag i elafgiften. Kombineret med en app og service som Barry kan der altså være gode penge at spare, hvis din husstand har elvarme.

Elbiler kan fordoble husstandens elforbrug, så det er helt sikkert også værd at kunne købe strøm til indkøbspris, hvis I har eller har planer om at skaffe jer en elbil.

Ovenstående artikel er lavet med økonomisk støtte fra Barry. Indholdet er derfor ikke skrevet af Mobilkunden.dk

Der er lukket for kommentarer.